دانشکده داروسازی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ارومیه
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید

معرفی بیوتکنولوژی دارویی و فارماکوگنوزی

رشد چشمگیر دانش بیوتکنولوژی (زیست فناوری) و نانوتکنولوژی باعث شده است که این دانش در بسیاری از ابعاد زندگی بشر نقش بازی کند. یکی از مهمترین حوزه هایی که دانش زیست فناوری در دهه های اخیر آن را متحول کرده، علم داروسازی است. به گونه ای که امروزه، بیوتکنولوژی دارویی به عنوان یکی از شاخه های دانش بیوتکنولوژی در جهان مورد توجه قرار گرفته است. زیست فناوری دارویی که حاصل تلفیق داروسازی و فناوری زیستی است گستره وسیعی را پوشش می دهد که از طراحی و تولید واکسن های نوترکیب تا ساخت مواد اولیه دارویی و طراحی و ساخت سیستم های نوین دارورسانی و ژن رسانی با هدف دارودرمانی یا ژن درمانی را در برمی گیرد. همچنین رشد نانوتکنولوژی و جنبه های کاربردی آن نیز باعث شده است تا افق تازه ای در برابر پیشرفت دانش زیست فناوری قرار گیرد.

با توجه به سیاست های دولت جمهوری اسلامی ایران در زمینه خودکفایی مواد اولیه دارویی و توجه به این امر که بسیاری از مواد اولیه دارویی خصوصآ در زمینه داروهای نوترکیب، وارداتی و بسیار گران قیمت هستند، اهمیت راه اندازی گروه های بیوتکنولوژی دارویی در دانشکده های داروسازی بیشتر روشن می شود. همراه با گسترش دانشکده های داروسازی در سراسر کشور و نیاز به فعالیت های آموزشی و پژوهشی در زمینه زیست فناوری دارویی، در اوایل دهه 80 خورشیدی این رشته ابتدا در دانشکده های داروسازی ایران راه اندازی شد.

حاصل فعالیت های اعضای هیئت علمی تمام وقت این گروه در زمینه های آموزشی و پژوهشی به صورت اجرای طرح های تحقیقاتی مصوب، انتشار مقاله های علمی در مجلات معتبر خارجی و داخلی، راهنمایی پایان نامه دکترای عمومی و تخصصی و نیز شرکت در کنگره های خارجی و داخلی می باشد. همچنین کتاب هایی با  عناوین "ایمنی زیست در آزمایشگاه" و "کلون سازی ژن ها و آنالیز DNA" با همکاری اعضای هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی دارویی ترجمه شده که به عنوان مراجع درسی دانشجویان قابل استفاده می باشد.

 

 

تنظیمات قالب